Het weer vandaag  

Weather data OK.
Brussel
15 °C
   

Overzicht kalender  

loader
   

Mijn geboortehuis

In 1937 bouwden mijn ouders dit huis. Ze waren beiden afkomstig uit Merchtem. Doordat onze papa in 1938 aan de slag kon als schoolhoofd in de lagere gemeenteschool in Kobbegem vonden zij het noodzakelijk om tussen de mensen te kunnen wonen waarvan de kinderen naar de school kwamen. Die sociale band met de bevolking is wel nodig om voeling te hebben met wat er leeft in een dorp. Toen zag het huis er zo uit.

Huis-oud0Uiteraard hebben wij na al die jaren nog heel mooie herinneringen aan dit huis. Hoe we bij winteravonden allen lekker samenzaten rond de kachel en gezelschapsspelletjes speelden met onze ouders. In de zomer konden we voluit spelen in de grote tuin. Het was een tuin vol fruitbomen, groenten en bloemen. Papa had een tijdje parkieten in een hok en achteraan in de tuin een hok en ren met kippen. Later werden die kippen vervangen door honingbijen. Zo ontplooide hij zich tot een “volleerde” imker. Tuinieren en zijn bijtjes verzorgen was zijn lang leven. Na het overlijden van papa in 1968 rijpte bij mama de idee om het huis te verlaten.

Ze ging elders wonen in Kobbegem en na een paar jaar besloot ze ons geboortehuis te verhuren. In 1977 verkocht ze het uiteindelijk

De nieuwe eigenaar werd de heer Hans Kusters.

Wie de naam Hans Kusters hoort denkt aan “Hans Kusters Music”. Huis Kusters kleinKusters is oprichter van de productiefirma en muziekuitgeverij N.V. Hans Kusters Music, die hij in 1972 oprichtte. Hij ontdekte verschillende artiesten, onder wie Ferre Grignard, Clouseau, Pater Moeskroen, Stef Bos, Ingeborg Sergeant, Hans de Booij en Wannes Van de Velde.

Hans Kusters werd geboren op 5 januari 1942 in Breda (Nederland). Toen hij naar België verhuisde begon hij te werken voor de uitgeverij Dupuis in Brussel. Hij vertaalde de Franse geschreven stripverhaal "Robbedoes" in het Nederlands en schreef columns over Sport en Music. In 1965 kwam hij bij Primavera, de uitgeverij van Philips,om daar samen te werken met Lammy Vandenhout. Door zijn vriendschap met Johan Anthierens, en de liefde voor het Nederlandse lied kwamen ook Wannes Van de Velde"en "Ferre Grignard" naar Primavera.

Artiesten zoals Jan De Wilde, Walter De Buck en Guy Prieels werkten voor hem. Ondertussen schreef Hans ook een wekelijkse column voor Mimo en was de “Music supervisor” voor een TV show genaamd "Tienerklanken Schebam"voor de nationale tv-zender BRT.

HansKustersIn 1972 besloot Hans dat het tijd was om de zaken in eigen handen te nemen en begon Hans Kusters Music. Hans Kusters is lid van de lokale Belgische Vereniging, SABAM, sinds 1970 en was een lid van de raad van bestuur van SABAM van1995 tot 2009. Met het jaren steunen en verdedigen van de plaatselijke kunstenaars en de Nederlandse taal, werd hij beloond met een lintje van Hare Majesteit Koningin Beatrix van Nederland en misschien tot Ridder in de orde van Oranje Nassau ".

Hans Kusters Music is na al die jaren nog steeds druk bezig. Afgezien van de nauwe relatie met lokale auteurs , componisten , artiesten, is Hans Kusters Music is ook erg loyaal en betrouwbaar naar zijn sub-uitgevers. "Uitgeven" wordt meer en meer "harde business" en hard werken! .

Uitgeven is niet alleen het ondertekenen van de deal. Het onderhouden van persoonlijke contacten, de voorbereidingen van vergunningen voor liedjes en het opzetten van reclamecampagnes zijn zelfs nog belangrijker voor ons. Kwaliteit gaat voor hoeveelheid. Nog belangrijker zijn de persoonlijke contacten. Dat is de enige reden waarom onafhankelijke uitgevers kunnen en zullen overleven.

Meer info over Hans Kusters Music lees hier:

Na meer dan 50 jaar mochten wij even bij Hans Kusters op bezoek.

Kijk even mee naar enkele beelden en klik erop.

                

Voor een oud krantenartikel over deze artiest: klik op de foto hieronder: 

 

 

 

 

 

Voor info over dit artikel: klik hier