Het weer vandaag  

Weather data OK.
Brussel
16 °C
   

Overzicht kalender  

loader
   

Pater Guido

Pater Guido 50 jaar priester

Parochie Kobbegem vierde pater Guido Eyerman.

Op zaterdag 23 mei vierde de parochie Kobbegem het 50-jarig priesterschap van Guido Eyerman.

Pater Guido werd in Sleidinge geboren op 4 juli 1938. Hij volgde les in het Missieseminarie te Walfergem van 1951 tot 1958. Na zijn studies trad hij in bij de Missionarissen van het H. Hart. Hij werd priester gewijd op 28 maart 1965. In 1966 kwam hij naar Walfergem, in het jaar dat het tragische verkeersongeval plaats vond, dat het gehucht tot vandaag getekend heeft. Veel parochianen blijven de kloostergemeenschap dankbaar voor hun uitzonderlijke steun en inzet in die moeilijke periode.

Vanaf 1966 tot 1979 gaf hij onafgebroken les in het Missieseminarie, dat in 1968 omgedoopt werd tot Ascanuscollege. Hij gaf er godsdienst, aardrijkskunde, geschiedenis en  nederlands in het secundair onderwijs.

In 1979 werd hij kapelaan van de parochie O.L.V. van het Heilig Hart te Walfergem en later ook pastoor van Kobbegem. Hij was pastoor van de federatie Asse van 2001 tot 2010. Dat bleef hij ondanks ernstige gezondheidsproblemen onafgebroken tot 2010, toen hij omwille van een zware medische ingreep toch noodgedwongen zijn ontslag indiende.

In 2008 celebreerde pater Guido mee de misviering van 100 jaar klooster te Walfergem. Toen het klooster omwille van allerlei omstandigheden werd opgeheven en de missionarissen noodgedwongen naar Borgerhout verhuisden, bleven enkel Hugo De Bauw (Krokegem), Guido Eyerman en Gaby Willems (Walfergem) in Asse.

Guido Eyerman wenste in zijn parochie te blijven en pater Jef Van de Velde nog bij te staan in het parochiale werk. Beide paters konden in 2010 terecht in de net gerenoveerde pastorie van Kobbegem. Daarmee kreeg deze pastorie na 45 jaar leegstand en verval zelfs twee pastoors .

Zie ook:

De roeping van Pater Guido was duidelijk: als parochieherder bij zijn beminde parochianen te blijven, met wie hij als priester sinds 1966, nu ook bijna een halve eeuw, wel en wee deelde en hij al decennia begaan was. Zo’n lange periode in dezelfde parochie is nu vrij uitzonderlijk in deze tijd van grote veranderingen, zelfs in het religieus en parochiaal leven. Daarom werd de jubilaris door zijn dankbare parochianen dik in de bloemetjes gezet.

Om 17.15 uur werd hij met paard en kar vervoerd en door de Bodegemse Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen van de pastorie naar de kerk begeleid. In de gerenoveerde én mooi versierde SintGorikskerk werd de plechtige misviering opgeluisterd door het koor van de academie August De Boeck.     Zie (link leggen)

Daarna werd Guido Eyerman in stoet teruggevoerd naar de pastorie waar de genodigden op hem het glas konden heffen en met hem konden terugblikken op een halve eeuw priesterschap en onverdroten inzet in de parochies van Walfergem, Kobbegem en Asse.

Een foto van deze viering verschijnt in de volgende Klakson , omdat wegens de feestdagen deze editie al in druk was. (DG)

(Klakson nr 508 van 28-05-2015)