Het weer vandaag  

Weather data OK.
Brussel
16 °C
   

Overzicht kalender  

loader
   

Kriekenfeest 2016

Open brouwerijdag 2016

Brouwerij waagt zich aan wereldrecordpoging tournée générale:

De brouwerij Mort Subite waagde op zaterdag 30 juli 2016 in Kobbegem een gooi naar het wereldrecord tournée générale.

Het huidige record ‘largest beer tasting’ staat volgens Guinness World Records op 1.236 personen die samen het glas heffen. Dat gebeurde op 15 maart van dit jaar tijdens The Publican Awards in Londen.

Mort Subite, bekend van de kriek en geuze, hield een Open Brouwerijdag op zaterdag 30 juli in de brouwerij in Kobbegem, als afsluiter van de ‘Tournée Nationale van Mort Subite’.

Bezoekers kregen een gratis blik achter de vaten en kunnen proeven van Kriek Lambic, Gueuze Lambic en Witte Lambic. Voor de kennerswas er een degustatiehoek, met de bieren van Mort Subite plus Brusselse streetfood, zoals wafels en boterhammen met plattekaas en radijsjes.

Voorts was er animatie, muziek van Brusselse bands en een kindermolen. De wereldrecordpoging tournée générale was gepland om 15 uur.

Onder begeleiding van Bruno Reinders, meesterbrouwer van Mort Subite, en onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder heften alle bezoekers samen het glas.

Na de poging:

Kobbegem krijgt voorlopig geen vermelding in het grote Guinness World Records. Een poging van de lambic- en geuzebrouwerij Mort Subite om de grootste ‘tournée générale’ ooit te geven, strandde op 95 mensen van het record dat op 1.236 blijft staan.

Het zou een mooie marketingstunt zijn geweest van Mort Subite. Volgens Guinness World Records staat het wereldrecord ‘largest beer tasting’ sinds 15 maart op 1.236 personen. Zoveel mensen hieven samen het glas tijdens The Publican Awards in Londen. “Leuk, maar dergelijk record hoort in feite in België thuis, hét bierland bij uitstek”, dachten ze bij Mort Subite.

 

De weide in Kobbegem liep aardig vol om samen het glas te heffen, maar er bleek niet genoeg volk voor een record.

De deurwaarders en Bruno Reinders maakten hun officiële telling bekend.

Bron: Nieuwsblad van 1/08/2016

Foto's: rds

 

 

 

Succesvolle Kriekenfeesten bij brouwerij Mort Subite in Kobbegem 2015.

Op zaterdag 11 juli 2015 organiseerde brouwerij Mort Subite voor de tweede keer de enige echte Kriekenfeesten. 

Als één van de grootste afnemers van Belgische krieken kon brouwerij Mort Subite het succes van de nieuwe kriekenoogst niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Om het seizoen dan ook feestelijk in te zetten gunde meesterbrouwer Bruno Reinders de talrijke bezoekers exclusief een kijkje achter de schermen van de ambachtelijke brouwerij.

Bovendien kreeg Mort Subite onlangs een heel nieuwe verpakking, logo en smaak.

De basis van alle Mort Subite bieren is Lambic, daarom wordt altijd gesproken over Kriek Lambic, Gueze Lambic of een Witte Lambic.

Het geheim van Lambic is de spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht die in de Zennevallei rondzweven. En de beste wilde gisten vertoeven in Kobbegem.

De krieken zijn dit jaar fantastisch zegt de meesterbrouwer, die met veel liefde de krieken in de picture zet.

Alle krieken die de brouwerij gebruikt zijn Belgisch en komen uit het Hageland.

Als er eens een jaar geen krieken zijn, wat kan gebeuren, geen nood, de liefhebber van de Kriek Lambic zal nog van zijn lekker biertje kunnen genieten, want de brouwerij heeft zich daarop voorzien.

De week voordien werd een nieuwe lading krieken, 50.000 kg, geleverd. Dan is het alle hens aan dek, want op de dag van levering moeten alle krieken verwerkt worden.

De Kriekenfeesten lokten veel bezoekers, gedeeltelijk ook omdat de weergoden de krieken en de brouwerij gunstig waren.

Voor de bezoekers was het een gezellige dag, met bezoek aan de ambachtelijke brouwerij, Brusselse streetfood, een lekker drankje, dit alles opgeluisterd met muziekbands.

De kriek op de taart was wel het gratis uitdelen van 2 ton krieken aan de bezoekers, die dit gebaar zeker konden waarderen.

De brouwerij is te bezoeken tijdens de openingsuren, na afspraak.

Voor meer info lees ook:

Persinfo 2014

Veel volk::

Mort Subite:

    

Voor een groot scherm klik op: 

Foto's dank zij:

Editie pajot:

Facebook: