Het weer vandaag  

Weather data OK.
Brussel
16 °C
   

Overzicht kalender  

loader
   

Brouwerij

Een eerste nationale bedrijvengids van•deze boerderij-brouwerij stamt uit 1604 en de eerste vermelde brouwer Joris Van Der Hasselt werd in 1686. Generaties later, in 1869, nam Felix Jan De Keersmaeker (1840-1912) de brouwerij over van Jan Baptist Bastaerts (1787-1869).

Zijn zoon Hubert De Keersmaeker (1896-1945) - Burgemeester van Kobbegem - bracht tijdens het interbellum het bovengistende bier Hert Ale op de markt, in de jaren '50 gevolgd door het ondergistende Kob Pils. Het bedrijf is dan in handen van gebroeders Andre en Paul De Keersmaeker. Paul De Keersmaecker werd eveneens burgemeester zoals zijn vader en later staatsscretaris in de Belgische Federale regering.

Lees meer over oud politicus Paul De Keersmaeker:

In 1970 werd de Mort Subite, een gekend Brussels café annex geuzestekerij, overgenomen van de gebroeders Vossen. Vanaf dan droegen de bieren niet langer de naam Den Hert maar wel Mort Subite.

Sindsdien zijn lambiek, geuze en fruitbieren de belangrijkste producten uit het assortiment, onder de naam Mort Subite. In 1989 werd de brouwerij Eylenbosch uit Schepdaal overgenomen.

Toen de Gebroeders De Keersmaeker hun aandelen aan de groep Alken-Maes verkochten, werd die de nieuwe eigenaar. Sinds 2008 is deze brouwerijgroep op zijn beurt een onderdeel van het nederlandse Heineken.