Het weer vandaag  

Weather data OK.
Brussel
16 °C
   

Overzicht kalender  

loader
   

Artikelen

kNobbEPALgem

Foto's van dit mooie evenement:

Herfstcarrousel "kNobbEPALgem" van zaterdag 17 oktober 2015.

Deze foto's werden  genomen door:

 "© 2015 Geert De Mesmaeker".

Gepubliceerd op de site van Joost Van Biervliet.

Met veel dank hiervoor.

Veel kijkplezier!

 

 

 

Bondig overzicht van de activiteiten.

Uit (Klakson  nr 515 van 15 oktober 2015)

kNobbEPALgem is een Herfstcaroussel met kunstige prikkels, op meer dan 20 verschillende locaties in de dorpskern van Kobbegem. Meer dan 30 artiesten verlenen hun medewerking onder de vorm van theater, poëzie, opera, musical, gitaar, massage, piano,.... en nog veel meer.

Dit alles ten voordele van een lokaal project in Nepal dat in april dit jaar zwaar werd geteisterd.

Filikobbepijnegem

 Nadat een groep vrijwilligers uit Kobbegem eind 2013 de handen in elkaar sloeg om de slachtoffers van de verwoestende natuurramp in de Filipijnen te helpen, is besloten nu ook hetzelfde te doen voor het zwaar getroffen Nepal. Eind 2013 bracht de verwoestende Haiyan in de Filipijnen meer dan 6.000 mensen om het leven en werden 600.000 mensen van dag op dag dakloos.

Een groepje vrijwilligers uit Kobbegem sloeg de handen in elkaar en dit resulteerde in een mooi project “Filikobbepijnegem” op 22 februari 2014 waarbij in een mum van tijd en met een fel gesmaakte kunstencarrousel niet minder dan 7.000 euro werd samengebracht.

kNobbEPALgem

Dezelfde mensen nemen nu initiatief voor Nepal waar verschillende aardbevingen in april dit jaar voor een catastrofe zorgden en organiseren op zaterdag 17 oktober “kNobbEPALgem”, dit alles onder stimulans van Hedwig en Lies Racquet, vader en dochter met het hart op de juiste plaats.
Hedwig en Lies zetten zich al jaren in om via de Kerun-werkgroep van vzw Himalayan Projects structurele hulp te bieden door onder meer een schooltje uit te bouwen in Chinnebas.

Sinds 25 april gaat natuurlijk alle aandacht naar noodhulp en dan voornamelijk in Dadhing-district, het epicentrum van de eerste beving. Hierdoor lopen dus nauwe en vertrouwelijke contacten en denken een aantal vrijwilligers eraan om ter plaatse zelfs rechtstreeks hulp te gaan bieden.

Op 17 oktober zal de dorpskern van Kobbegem weer omgetoverd worden in een kunstige herfstcarrousel op meer dan 20 (unieke) locaties en dit dankzij de vrijwillige medewerking van meer dan 30 artiestengroepen.

Een greep uit het aanbod:

 - Douglas Firs: Zij deden de pukkelpoptent al vollopen. Twee leden van de band brengen een huiskamerconcert.

 - Overdatum: Deze jonge Assese toneelgroep brengt een stuk uit haar volgende theaterstuk “Anna Karenina", een klassiek liefdesverhaal binnen de hoogste klasse van de Russische samenleving.

 - Christine Schmidt: De Kobbegemse Operazangeres heeft ondertussen al een mooi palmares. Met o.a. José Van Dam zong ze ‘Pueri Concinite’ op het concert ‘Le Noël de José Van Dam’ in het Provinciaal Paleis van de Gouverneur van Brussel.

 - Thomas Van Bogaert: Speelt akoestische gitaar, studeert sinds 2014 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij de befaamde gitarist Antigoni Goni en speelt inmiddels al 13 jaar gepassioneerd zijn instrument.

 - Jeroen Vermeiren: Gewezen dorpsdichter uit Bornem. Hij zal interactief met zijn publiek dichten.

 - Sarah Bossuwé: Recent geselecteerd voor K3zoektK3. Doet mee met haar dansstudio.

 - Folkgroep Jules: Folkensemble van de academie van Sint-Agatha-Berchem dat ontstond in 2014 uit Afrit 11. Dit ensemble brengt een mix van traditionele Vlaamse en Franse melodieën, met uitstapjes naar Ierland en Spanje. Dansen is toegestaan!

 - O-KI Shiatsu massage: Een tiental masseurs staan klaar om de bezoekers een deugddoende massage te geven. Zij werken op de meridianen (energiebanen) via het drukken op bepaalde punten (gelijkaardig aan accupunctuurpunten). Hierdoor komt het zenuwstelsel tot rust en ervaart men een diepe ontspanning, worden eventuele toxines makkelijk afgevoerd en gaat de levensenergie (= ki) beter naar alle organen en weefsels stromen. (vooraf reserveren!)

 - Kunstententoonstelling: Kunstenaars van Asse en omstreken schenken een werk weg. Deze werken kan je vooraf bekijken op de website www.knobbepalgem.be en ter plaatse in het Oud Gemeentehuis. Ieder optreden duurt 15 à 20 minuten, waarna de toeschouwers zich kunnen verplaatsen naar een andere locatie.

Locaties:

De Kobbegemse gastvrijheid is groot. Brouwerij Mort Subite, de Kerk, de Pastorie, de Oude School, het Oud Gemeentehuis, Jeugdhuis ’t Ressorke, Café ’t Wit Paard, Het Torenhof en enkele gezellige huiskamers werden ter beschikking gesteld van dit kunstzinnig project. Verder is er ook straatanimatie met Japanse Drums, huifkarren, vuurshow, poëzie,…

Gratis Shuttledienst:

Gezien Kobbegem weinig parkeerplaatsen biedt, brengt een gratis shuttledienst de bezoekers van de Parking Antalis (breker 40 - Industrieterrein Kobbegem) naar het centrum. Om zich te verplaatsen tussen de verschillende locaties, kunnen de bezoekers desgewenst gebruik maken van huifkarren.

kNobbEPALgem start om 19 uur. Het einde van de artistieke optredens is voorzien omstreeks 23 uur. Daarna is er een slotmoment in de kerk met de operazangeres Christine Schmidt. Nagenieten van al dat moois kan tussen pot en pint in het sociaal café in de Oude school. Daar kunt u eveneens uw honger stillen.

Voor meer informatie kan u terecht op de website www.knobbepalgem.be of op de gelijknamige facebookpagina. Je kunt ook helpen door een organisatorisch steentje bij te dragen en contact op te nemen met Kato Lannoo (tel: 0470/61.04.02). Indien je graag een financiële bijdrage wilt leveren, dan kan je storten op BE 27 973 11 553 973 met vermelding ‘kNobbEPALgem’. (GVD)